profiel

Geboren in 1953, volgde ik van 1971 tot 1977 de opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam, afdeling monumentale kunst. Naast mijn vrije schilderwerk heb ik vanaf 1980 meer dan twintig opdrachten gerealiseerd voor verschillende overheden, non-profit instellingen, bedrijven en particulieren. Het gaat daarbij om (wand-)schilderingen, zowel binnen als buiten, glasappliquée-toepassing, beelden, décors, tijdelijke kunstwerken voor locale manifestaties en terreininrichtingen.

Ik ben verbonden geweest aan een dozijn gemeentelijke en provinciale commissies en projectgroepen op het gebied van beeldende kunst en architectuur. In die functies adviseerde ik over aankopen en subsidieverstrekkingen, en begeleidde actief de verwezenlijking van een groot aantal kunstwerken in de openbare ruimte. Bovendien was ik lid van de landelijke selectiecommissie van het Fonds voor Beeldende Kunsten.

Over mijn werk is meermalen gepubliceerd in alle grote dag- en weekbladen en in vakbladen als kwartaalblad Kunst en Bedrijf en kM kunstenaarsmateriaal. Ik ben mede-auteur en vormgever van "Beeldende Kunst in opdracht", "Kunst in het laboratorium", "Door de ogen van bewoners" en ongeveer tien groepscatalogi.

Ik heb tientallen groepstentoonstellingen ingericht, exposeer jaarlijks en mijn werk is in bezit van tal van overheidsinstellingen, bedrijven en verzamelaars. Ik gaf meer dan twintig jaar schilderles in Amsterdam, in Bussum en op de Gooise Academie in Laren. In die periode heb ik hoofdzakelijk geschilderd in het atelier.
De laatste jaren maak ik pastels op papier.

tel: 06-165 44 695instagramtop