profiel

Lex Goes, geboren in 1953, volgde van 1971 tot 1977 zijn opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten Amsterdam, afdeling monumentale kunst. Naast zijn vrije schilderwerk heeft hij vanaf 1980 meer dan twintig opdrachten gerealiseerd voor verschillende overheden, non-profit instellingen, bedrijven en particulieren. Het gaat daarbij om (wand-)schilderingen, zowel binnen als buiten, glasappliquée-toepassing, beelden, décors, tijdelijke kunstwerken voor locale manifestaties en terreininrichtingen.

Hij is verbonden geweest aan een dozijn gemeentelijke en provinciale commissies en projectgroepen op het gebied van beeldende kunst en architectuur. In die functies heeft hij geadviseerd over aankopen, subsidieverstrekkingen en vooral actief de verwezenlijking van een groot aantal kunstwerken in de openbare ruimte begeleid. Bovendien was hij lid van de landelijke selectiecommissie van het Fonds voor Beeldende Kunsten.

Over zijn werk is meermalen gepubliceerd in alle grote dag- en weekbladen en in vakbladen als kwartaalblad Kunst en Bedrijf en kM kunstenaarsmateriaal. Hij is mede-auteur en vormgever van "Beeldende Kunst in opdracht", "Kunst in het laboratorium", "Door de ogen van bewoners" en ongeveer tien groepscatalogi.

Lex Goes heeft tientallen groepstentoonstellingen ingericht, hij exposeert jaarlijks en zijn werk is in bezit van tal van overheidsinstellingen, bedrijven en verzamelaars. Hij geeft schilderles in Amsterdam, in Bussum en op de Gooise Academie in Laren (NH).